Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Precisie-ventilatiescharnier voor optimale luchtventilatie in kassen

Alcomij introduceert een precisie-ventilatiescharnier, waarmee een nog nauwkeurigere en energiebesparende luchtregeling in kassen mogelijk is. Het mechanisme verbetert de controle over luchtuitwisseling, resulterend in een optimaal teeltklimaat en lagere energiekosten.

De kern van het precisie-ventilatiescharnier is een demper die de opening van luchtramen met 3% vertraagt. Door 50% van de ramen in een schaakbordpatroon uit te rusten met dit scharnier, wordt de controle over de luchtuitwisseling in de hele kas verbeterd, met name in de cruciale onderste 3% van de openingspositie.

Deze innovatie uit 's-Gravenzande biedt voordelen voor kassenbouwers en telers op diverse vlakken, deelt Sven van Heijningen, R&D-manager bij Alcomij. Zo levert de techniek een verbeterde controle over luchtvochtigheid, CO₂ en temperatuur op. "Nauwkeurigere ventilatie resulteert in een stabieler teeltklimaat, wat optimale groeiomstandigheden creëert voor gewassen. Dit leidt tot hogere opbrengsten, betere kwaliteit en een verkorte teeltcyclus."

Ook is er sprake van energiebesparing. "Door onnodige luchtuitwisseling te minimaliseren, vermindert het precisie-ventilatiescharnier het energieverbruik aanzienlijk. Dit draagt bij aan een lagere CO₂-voetafdruk en bespaart geld op energiekosten."

Voor de kassenbouwer belangrijk: eenvoudige installatie en gebruik. Het precisie-ventilatiescharnier is eenvoudig te monteren op bestaande railmechanismen van luchtramen. "Er zijn geen aanpassingen aan de elektriciteit of programmatuur nodig, waardoor de implementatie snel en probleemloos verloopt."

De investering in precisie-ventilatiescharnieren is relatief laag. "Terwijl de opbrengsten in termen van energiebesparing, teeltoptimalisatie en verlengde levensduur van het luchtmechaniek aanzienlijk zijn."

Het precisie-ventilatiescharnier is een aanvulling op de Caeliklimaatoplossing van Alcomij. Deze producten bieden telers een compleet pakket voor optimale klimaatbeheersing en energie-efficiëntie.

Alcomij staat op GreenTech in Amsterdam op 11, 12 en 13 juni in stand 01.506.

Voor meer informatie:
Alcomij
[email protected]
www.alcomij.nl

Publicatiedatum: