Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese telers vertrouwen op Nederlandse ventilators

Vostermans Ventilation heeft via haar Chinese dealer Changzhou Dingdian een bijdrage geleverd aan het Jiashan HX Sino-Dutch Horticulture Innovation Center. 116 V-FloFans dragen bij aan optimale groeicondities voor het gewas.

Op 29 november 2023 werd het Jiashan HX Sino-Dutch Horticulture Innovation Center officieel geopend in de Jiashan's Economic Development Zone in China. Dit project heeft inmiddels aandacht gekregen op de Nederlandse televisie en in diverse andere media.

Innovatie in Landbouw
Het centrum is gevestigd in het Modern Agricultural Science and Technology Park van Sino-Dutch Industrial Park fase drie. Het doel is om de efficiëntie van de tuinbouwproductie te verbeteren, graan- en oliënzekerheid te garanderen, en kennis over digitale landbouwtechnologieën te vergroten. Het centrum valt op door drie kenmerken:

  • Het is volgens eigen zeggen het grootste digitale plantgebied voor bladgroentestekken in Azië en de eerste die volledige digitale productie- en plantmodules realiseert.
  • Het is naar eigen zeggen de grootste volledig gesloten driedimensionale stekkenfabriek in Azië. Er is 720 vierkante meter plantgebied.
  • Er worden 14 miljoen stekken per jaar geteeld.

Samenwerking met Wageningen Universiteit
Er wordt samengewerkt met Wageningen Universiteit in Nederland om groenteteeltexperimenten uit te voeren. Deze samenwerking toont de toekomstige richting van de landbouw en ontwikkelt agrarisch talent in de regio Jiashan. De Multifan V-FloFan, ontwikkeld in samenwerking met Wageningen Universiteit, speelt een rol in de luchtcirculatie in tuinbouwkassen. Deze ventilator mengt de bovenste luchtlagen met de onderste, in lijn met het teeltprincipe van 'Het Nieuwe Telen'. De indirecte luchtstroom voorkomt vochtgerelateerde plantziektes door een subtiele luchtsnelheid langs de planten en op wortelniveau te creëren.

Multifan V-FloFan
Meer dan tien jaar geleden werd de Multifan V-FloFan ontwikkeld met als doel een efficiëntere en effectievere luchtcirculatie te realiseren. De ventilator mengt de bovenste en onderste luchtlagen, wat grote voordelen biedt bij het voorkomen van vochtgerelateerde plantziektes door de subtiele luchtsnelheid langs de planten.Toekomstvisie
Het Modern Agricultural Science and Technology Park zal naar verwachting de komende jaren een belangrijke rol blijven spelen in de agrarische ontwikkelingen van de regio. Dit project symboliseert de nauwe samenwerking tussen de Chinese en Nederlandse regeringen en draagt bij aan de modernisering van de Chinese landbouw. De komende jaren zal er naar verwachting nog meer gehoord worden over deze regio.

Het bedrijf is op de GreenTech te vinden op stand 01.140.

Voor meer informatie:
Vostermans Ventilation
Parlevinkerweg 54
5928 NV Venlo
Tel: +31 (0)77 389 32 32
https://www.vostermans.com/nl/

Publicatiedatum: