Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
tentoonstelling in gemeentehuis

Hoe kan Westland ook in de toekomst groot kan blijven in glastuinbouw?

Hoe een kas van glas werd, hoe een drone een vlieg vangt en hoe Westland ook in de toekomst groot kan blijven in glastuinbouw. Het is in het kort de looproute langs de nieuwe tentoonstelling op het gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk. De route leidt uiteindelijk naar het verhaal rondom Flora Campus Westland.

"Inwoners kunnen met deze tentoonstelling zien en ervaren waarom wij in Westland wereldwijd koploper zijn op het gebied van glastuinbouw. Maar ook waarom de Flora Campus Westland als nieuw gebied nodig is om die positie te behouden en versterken", vertelt wethouder Peter Valstar (Economie) bij Gemeente Westland.

Wandel vanuit het verleden, via het heden, naar de toekomst
Wethouder Peter Valstar: "We hebben een rijke geschiedenis als glastuinbouwgebied. In Westland hebben we veel knappe koppen die dagelijks bezig zijn met het zo efficiƫnt en duurzaam mogelijk telen van groenten, fruit, bloemen en planten. Bezoekers van de tentoonstelling krijgen ook een aantal hightech innovaties te zien die in de Westlandse glastuinbouw gebruikt worden."

Flora Campus Westland als toekomstbeeld
De wereld verandert en haar inwoners ook. De tentoonstelling neemt de bezoeker mee in hoe Westland als glastuinbouwgebied sterk is en kan blijven. Zo valt er te lezen over Flora Campus Westland en wat dat project inhoudt. "Westland wil haar wereldwijde koppositie op glastuinbouwgebied behouden. Daarom moeten we meegroeien en ons aanpassen aan de behoefte van de mens. Dat betekent gezond voedsel laten groeien en steeds op zoek gaan naar manieren waarop dat efficiƫnter kan. Of je op school zit, een eigen bedrijf hebt of gespecialiseerd bent in onderzoek; Flora Campus Westland is straks een plek waar alles samen komt en het barst van kennis en kunde."

Tentoonstelling
De tentoonstelling is de komende maand voor alle inwoners te bezoeken op het gemeentehuis aan de Verdilaan te Naaldwijk. Met dank aan Division Q voor het uitlenen van de hightech innovaties die te zien zijn.

Bron: Gemeente Westland

Publicatiedatum: