Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardbeienverkoop langs de weg in Zweden ondersteunt criminele bendes

In Zweden is gewaarschuwd om geen aardbeien langs de weg te kopen omdat die te maken hebben met bendes in het land. The Times benadrukte het culturele belang van aardbeien in Zweden. Vooral tijdens het midzomerfestival worden er veel aardbeien gekocht. De politie heeft echter onlangs voorafgaand aan het midzomerfestival verschillende aardbeienverkopers langs de weg gecontroleerd. The Times meldt dat georganiseerde bendes inkomsten genereren uit de handel met fruit. Deze bendes hebben zich altijd al bezig gehouden met drugs en afpersing.

Belgische aardbeien
Aftonbladet
suggereert een verband tussen de politie-invallen en een bendeleider die bekend staat als Jordgubben. Jordgubben betekent "De aardbei". Er werden geen specifieke bendes bekendgemaakt, maar de politie vertelt dat ze het gemunt hadden op een belangrijk gewelddadige figuur. The Local benoemt voorbeelden van verkopers die Belgische aardbeien verkochten voor Zweedse aardbeien. Onderzoeken brachten aan het licht dat minderjarige kinderen en migranten zonder papieren bij deze kraampjes werkten.

Illegale activiteit
Per Lundback, een politiechef, adviseert het publiek om voorzichtig te zijn met het kopen van aardbeien bij verkopers langs de weg. Dergelijke transacties kunnen namelijk criminele ondernemingen ondersteunen. Hij merkt ook op dat er persoonlijke mobiele nummers in plaats van zakelijke nummers worden gebruikt voor transacties op de Zweedse cashloze betaalapp Swish. Zweden heeft te maken met een groeiend aantal criminele bendes. Daarbij gaat bendegerelateerd geweld en schietpartijen plaats wat de veiligheid in het land in gevaar brengt.

Bron: theweek.com

Publicatiedatum: