Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spel over de glastuinbouw

Wat is de rol van de glastuinbouw in de voedseltransitie? Met die vraag ging een aantal jongeren van de Slow Food Youth Network Academie – een broedplaats voor jonge Nederlandse voedselinnovators – aan de slag. Ze ontwikkelden een spel waarmee deelnemers feiten, inzichten en meningen uitwisselen over die rol. Die uitwisseling draagt bij aan wederzijds begrip en aan nieuwe samenwerkingen aan oplossingen voor grote maatschappelijke uitdagingen. Greenport West-Holland laat weten dat het spel – Glastuinbouw De Game – de afgelopen week werd gepresenteerd tijdens een bijeenkomst bij Koppert Cress.

Toen eind vorig jaar bleek dat de glastuinbouw (opnieuw) ontbrak in de programmering van de SFYN Academie – een broedplaats voor jonge Nederlandse voedselinnovators – hebben Innovatiepact Greenport West-Holland, Glastuinbouw Nederland, EatThis en Provincie Zuid-Holland de handen ineengeslagen. Het doel? De bubbel van de glastuinbouwsector doorbreken en jongeren een sleutelpositie bieden in het herontwerpen van ons voedselsysteem. Daarvoor werkte een groep van vijf jongeren aan het samenbrengen van verschillende werelden (ecologen, technologen, de stad). Deze aanpak leidde onder meer tot het spel dat werd ontwikkeld.

Bron: Greenport West-Holland

Publicatiedatum: