Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"We pakken het probleem van wegwerpsubstraten aan"

"Voor de Hydrostarter die beschikbaar is op onze website hebben we een patent gekregen," vertelt Matthias Dicks, medeoprichter van Sinterra. De startup is van plan het gebruik van substraat in hydrocultuur-, aerocultuur- en aquacultuursystemen te verminderen. De Hydrostarter moet voor minder afval zorgen. "Het is herbruikbaar na elke teeltcyclus en recyclebaar. Door veen als substraat weg te laten gaan we de vernietiging van veengebieden tegen."

"Vanwege de klimaatverandering en de steeds schaarser wordende tuinbouwgrond is er een groeiende behoefte aan tuinbouw in een gecontroleerde omgeving. We pakken het probleem van wegwerpsubstraten aan."

Samenwerking en investering
Matthias schets hun plannen voor 2024. Hij wil feedback van klanten verzamelen om zijn product te verbeteren. De start-up is op zoek naar samenwerkingen met bedrijven, onderzoeksinstituten en investeerders om de teelt op te schalen.


Wortelontwikkeling in de Hydrostarter

De oplossing van Sinterra kan in de meeste gewassen gebruikt worden. "Op dit moment richten we ons vooral op slazaden. Ik geef toe dat de prijs hoog is. Naarmate we de productie opvoeren en grotere bestellingen ontvangen, zal de kostprijs dalen. Gezien de herbruikbaarheid van onze Hydrostarters is de prijs per teeltcyclus laag." Het product is recyclebaar en heeft een lange levensduur.


Een ontkiemend zaadje

Voor meer informatie:
Matthias Dicks, medeoprichter
Sinterra
[email protected]
www.sinterra.eu

Publicatiedatum: