Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Composteerbare tuinbouwtouwen op haken of een klos gewikkeld

TVU Garnvertrieb introduceerde in 2019 het CompoPac-cellulosenet in de tuinbouwsector. Dat is een verpakkingsoplossing voor de groenten- en fruitteelt. Het bedrijf is gevestigd in het Duitse Leutershausen. De ontwikkeling van de klimsteun kwam tot stand na gesprekken met telers.

De klimsteunen zijn volledig gemaakt van cellulose en bieden een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele producten. "De sterkte van de tuinbouwtouwen is aangepast voor zowel lichte als zware planten. Een voordeel is dat de tuinbouwtouwen samen met de plantenresten gecomposteerd kan worden. Daardoor wordt het afvoerproces voor telers vereenvoudigt en worden er kosten bespaart", vertelt Dominik Gedon van Compopac.


Dominik Gedon van Compopac

Omdat TVU de tuinbouwtouwen zelf produceert en test in een lab kunnen ze de producten met een korte levertijd aanbieden. Gedon: "Daarnaast heeft het bedrijf een goede service en vinden we direct contact met de klant belangrijk. De producten kunnen worden aangepast aan de behoeften van de klant. De tuinbouwtouwen kunnen op een rol of op haken gewikkeld worden."

De huidige uitdagingen overwinnen
TVU vindt al meer dan 20 jaar hernieuwbare energie belangrijk. Zo vinden ze zonne-energiesysteem van het bedrijf en een verwarmingssysteem op houtsnippers belangrijk.

De cellulose tuinbouwtouwen zijn 100% composteerbaar en kunnen op maat gemaakt worden. Ze zijn verkrijgbaar op haken of op een klos gewikkeld.

Voor meer informatie:
Dominik Gedon
CompoPac Growth / TVU Garnvertrieb GmbH
Rammersdorfer Str. 8
91578 Leutershausen, Duitsland
Tel: +49 (0) 9823 955 160
[email protected]
www.compopac.com

Publicatiedatum: