Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kom in de Kas een 'hoog-risicowedstrijd'?

"De organisatie kreeg het idee eerder een hoog-risicowedstrijd te organiseren dan een leuk dagje op bezoek bij de glastuinbouw." Die constatering deelt de lokale VVD in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Na dagen van voorbereiding door de organisatie van Kom in de Kas, en het nodige papierwerk en overleg met gemeenten en hulpdiensten, was het nog niet iedereen duidelijk wat er gaande was in tuinbouwgebied Noukoop in Nootdorp op 6 en 7 april.

"Nadat al het papierwerk eindelijk rond was, stonden er tot stomme verbazing van glastuinbouwondernemer en VVD-raadslid Harry Wubben ineens twee handhavers in uniform in de kas. 'Of er een evenement aan de gang was', was de vraag. Want de twee handhavers wisten nergens van en vroegen zich af of er wel een vergunning was voor dit evenement. Dat kan natuurlijk niet, als je dagen kwijt bent geweest aan papierwerk en intensief contact met de gemeente zelf, de posters voor Kom in de Kas overal te zien waren, en er in allerlei media-aandacht aan was besteed. Pas toen de organisatie van Kom in de Kas alle zelf ingevulde papieren en de gemeentelijke vergunning liet zien, bond de handhaving in. Niemand bleek de handhavers van de gemeente te hebben ingelicht dat diezelfde gemeente toestemming had gegeven voor het evenement."

Het lijkt een grappig verhaal, maar wat de VVD Pijnacker-Nootdorp betreft laat het zien hoe lastig en hoeveel werk een leuk evenement organiseren inmiddels is geworden. De partij zegt zich lokaal in te gaan zetten voor het verlagen van de drempel voor organisatoren. Iets waar dan hopelijk ook de organisatie van Kom in de Kas bij een volgende editie de vruchten van gaat plukken.

Bron: VVD Pijnacker-Nootdorp

Publicatiedatum: