Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
€1.000 per kilo

Hopscheuten worden steeds populairder, met een prijs van 1.000 euro per kg

Hoewel de meerderheid van de groenten een van de meest betaalbare voedselbronnen op aarde vertegenwoordigt, kunnen sommige extreem duur zijn. Bovendien, volgens experts van EastFruit, groeit de consumptie van exclusieve en dure groenten, die superfood-eigenschappen en een geweldige smaak bieden, zeer snel.

Van alle groenten op de markt zijn hopscheuten, die ook wel "hop asperges" worden genoemd, waarschijnlijk de meest dure en luxueuze. Het is eigenlijk helemaal geen asperge, maar het lijkt wel op aspergescheuten. Wat is er zo speciaal aan hopscheuten dat mensen tot 1.000 euro per kg hopscheuten betalen?

Hopscheuten groeien aan het einde van hopplanten (Humulus lupulus). Het zijn dezelfde planten die worden gebruikt in de bierproductie. Deze kleine groene en witte uitlopers lijken op aspergestengels.

Wat ze echt duur maakt, is het feit dat je niet kunt plannen om hopscheuten te kweken; ze verschijnen volledig spontaan op hopranken, waardoor ze ontwijkend en sporadisch zijn. Deze hopscheuten zijn uiterst delicaat – ze bewaren niet goed en moeten snel na de oogst worden geconsumeerd, aangezien versheid de sleutel is tot de smaak van dit dure product.

Rauwe hopscheuten smaken bitter, maar ze worden niet vers geconsumeerd. Eenmaal gekookt, combineert hun smaak aardsheid, die enigszins lijkt op boerenkool, met een nootachtigheid en een lichte hopnoot.

Hopscheuten kunnen in het voorjaar op wilde hopplanten worden gevonden. Sommige hopteeltbedrijven plukken ook hopscheuten en verdienen goed geld met de verkoop ervan. Veel liefhebbers van hopscheuten planten hopplanten om in het voorjaar enkele loten te plukken.

Hopscheuten worden gekookt net als gewone asperges. Het harde onderste gedeelte moet worden afgesneden en ze moeten goed worden gespoeld voordat ze worden gekookt. Consumenten sauteren ze in boter met zout en citroensap. Hun delicate smaak past goed bij aardappelen, vis of kip.

België en Nederland zijn de landen die hopscheuten het meest waarderen en bereid zijn om tot €1.000 per kilo te betalen voor deze delicatesse. Het wordt echter ook in andere landen steeds populairder.

Bron: east-fruit.com

Publicatiedatum: