Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Franc Goertz, Goertz Asperges:

"Goede prijzen voor asperges blijven voorlopig wel aanhouden, producties nog niet op peil"

Tholen - De productie van asperges uit de minitunnels komt inmiddels aardig op gang", vertelt Franc Goertz van Goertz Asperges, dat asperges teelt op de Limburgse zandgronden. Een uitdaging is dat het door de regenval nog niet gelukt is om folie op alle velden te krijgen. "Zo'n 20% van de velden moet nog opgeploegd worden. Die teelten krijgen we slecht onder de folie omdat het te nat is. Daarom is de productie ook nog steeds niet op peil."


Tijdens de droge dagen snel een aantal velden opploegen.

"De vraag is wel goed. Voor het mooie viel Pasen eigenlijk aan de vroege kant, maar we hadden wel product beschikbaar uit de mini-tunnels. En als je eenmaal aan het oogsten bent, dan blijft het product komen. Gelukkig zijn de prijzen goed en ik verwacht ook wel dat het zo blijft. Vandaag lagen de prijzen rond de 9 euro per kilo voor de dubbel-A asperges. Dat zijn mooie prijzen. De asperges moeten ook geen 15-20 euro kosten, want dan valt de vraag weg."

Aan oogstrobots waagt de teler zich nog niet. "We hebben gelukkig genoeg personeel tot onze beschikking en kunnen daarmee het werk rond krijgen. Op het moment dat de oogstmachines echt goed werken, dan stappen we wel in. We hebben in het verleden zoveel technieken getest, maar daar gaat ook zoveel tijd inzitten." De focus ligt bij Goertz Asperges op witte asperges, maar het doel is om ook met groene asperges langzaam te groeien. "Nu telen we nog op een paar hectare, maar we willen daar langzaam in uitbreiden, omdat we de vraag toe zien nemen."

Voor meer informatie:
Franc Goertz
Goertz Asperges BV
Veestraat 20
6105 AB Maria Hoop
info@goertzasperges.nl
www.goertzasperges.nl