Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Harm Aben, Frankort&Koning:

“Mooie stabiele start van het paprikaseizoen”

Tholen - "We hebben samen met onze telers een goede start kunnen maken voor 2024. Traditiegetrouw zagen we eerst met name de Duitse en Scandinavische retail starten en merken we nu dat de vraag bij onze klanten in de overige gebieden in Europa op gang komt", aldus Harm Aben van Frankort&Koning. "We rekenen op een toenemende vraag vanuit heel Europa de komende weken. De prijzen liggen momenteel ook op een niveau waarmee iedereen uit de voeten kan. Alle seizoensprogramma's zijn binnenkort ook op stoom, dus dat past prima!"

Frankort&Koning Groep is dit jaar wederom gegroeid in de afzet van paprika's, puntpaprika's, maar ook de specialties. "Het zogenaamde kleurenpalet van de paprika is keurig in balans en afgestemd op de behoeften van onze brede klantenkring. Samen met onze telers kunnen we daarom ook de klantspecifieke wensen direct invullen en is het iedere week weer een mooie uitdaging om te anticiperen op de fluctuaties in de teelt, maar ook op de vraag. Het blijft een continu samenspel om goed af te stemmen waar we wat extra volume kunnen doen en met welke combinaties van kleuren."

"De komende veertien dagen zal de aanvoer nog redelijk beperkt zijn, maar indien het mooie weer van afgelopen week ook nog even doorzet kunnen we na Pinksteren weer een prima stabiele aanvoer verwachten", aldus Harm, die samen met Jonas Feenstra in Bleiswijk het paprikateam vormt binnen Frankort&Koning.

Voor meer informatie:
Harm Aben / Jonas Feenstra (Team Paprika)
Frankort&Koning
Tel:+31 (0)77 3897 294
[email protected]
www.frankort.nl