Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Astronauten onderzoeken plantengroei en -ontwikkeling op de maan

NASA heeft de eerste wetenschappelijke instrumenten geselecteerd die astronauten op de maan plaatsen tijdens Artemis III. De instrumenten worden geïnstalleerd nabij de zuidpool van de maan. De drie instrumenten moeten wetenschappelijke gegevens verzamelen over de omgeving op de maan, het maanlandschap en op welke manier een mens lang op de maan kan blijven. Op die manier wil NASA zich voorbereiden om astronauten naar Mars te sturen.

De astronauten onderzoeken ook de mogelijkheid om te telen op de maan. Lunar Effects on Agricultural Flora (LEAF) onderzoekt de effecten van de maan op ruimtegewassen. LEAF is het eerste experiment dat plantenfotosynthese, groei en stressreacties in ruimtestraling en gedeeltelijke zwaartekracht onderzoekt. De gegevens over de groei en ontwikkeling van de planten en milieuparameters moeten wetenschappers helpen begrijpen hoe planten op de maan worden gekweekt.

Er wordt onderzocht hoe planten gebruikt kunnen worden voor voedsel op de maan en daarbuiten. LEAF wordt begeleid door Christine Escobar van Space Lab Technologies in Colorado.

Bron: nasa.gov

Publicatiedatum: