Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Koreaanse farm teelt tomaten die hersenfunctie verbeteren

De stof 'GABA' heeft de potentie om zenuwen te stabiliseren en stress te verminderen. Sunja's Farm, in Zuid-Korea teelt tomaten met meer dan 750 mg GABA per 100 gram. Daarbij maakt het gebruik van natuurlijke tuinbouwtechnieken zonder genetische modificatie.

'GABA', of gamma-aminoboterzuur, is als een essentiële inhiberende neurotransmitter in het centrale zenuwstelsel aanwezig in cerebrospinale vloeistof (CSV). Het speelt een belangrijke rol in het bevorderen van de hersenmetabolisme en -circulatie.

Naast de stressverminderende eigenschappen, zorgt GABA voor verschillende gezondheidsvoordelen. Denk daarbij aan de normalisatie van de bloeddruk, remming van de toename van bloedcholesterol en triglyceriden, activatie van nieren, lever en alvleesklier, onderdrukking van bloedsuikerniveaus, verbetering van de bloedstroom in de hersenen, bevordering van het metabolisme van hersencellen, en de preventie van obesitas.

Op de Japanse markt is de populariteit van 'GABA' gestegen. Het is een goed ingrediënt om de bloeddruk te verlagen. Daarnaast verlicht het stress en verbetert het de slaap. Het komt voor in 7000 verschillende soorten voedsel en overschrijdt de marktomvang met 12 miljoen euro. Sinds 2002 wordt het gewas verkocht.

Gewassen met een hoog GABA-gehalte in Japan worden doorgaans geproduceerd door genetische modificatie. De gewassen van Sunja Farm (CEO Sun-ja Seo/Co-CEO Min-a Jung), een Koreaans bedrijf, pionier in de productie van GABA-rijke tomaten zijn geteeld door middel van natuurlijke teeltmethoden. Dat biedt kansen voor export naar de Japanse markt. De 'GABA-tomaat' van Sunja's Farm heeft dezelfde GABA-niveaus vergeleken met genetisch gemodificeerde gewassen. Dit product trekt in Japan en de rest van de wereld de aandacht.

Co-CEO van Sunja's Farm, Min-a Jung: "We willen onze buitenlandse export vergroten door onze tuinbouwingrediënten. Die is het resultaat van uitgebreide experimenten. We doen meer dan alleen tuinbouwproducten exporteren. We maken rode peperpasta en kimchi-kruiden met 'GABA-tomaten'. We willen deze producten strategisch benutten om te profiteren van de stijgende populariteit van K-FOOD en een leidende positie op de markt innemen."

Voor meer informatie:
Min-a Jung
Sunja's Farm
https://www.instagram.com/sunjafarm
https://sunjanefarm.com/

Publicatiedatum: