Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw: Gaas blijft in vorm dankzij andere vormgeving

Gaasoplossingen in kassen hebben in de loop der jaren hun waarde ruimschoots bewezen als duurzame langetermijnoplossing voor gewasbescherming. Met Simplefold introduceert Ventiguard een alternatief voor het harmonicagaas.

Laurens Besemer, managing director van Ventiguard, is blij met het nieuwe product dat volgens hem uniek in zijn eenvoud is. "Het idee was om vanuit het oogpunt kostenbesparing ongeconfectioneerd gaas, oftewel planogaas, toe te passen in een luchtraam. Dit idee is al meer dan dertig jaar oud. Alleen men kwam er steeds achter dat het een hele uitdaging was om planogaas bij het sluiten van het raam netjes weer naar binnen te geleiden. Met Simplefold is het anders. Het wordt netjes, zonder verstevigingsbanden naar binnen getrokken."

Met het ontwikkelen van Simplefold is Ventiguard teruggegaan naar het originele idee van op maat geknipt gaas wat door een enkel elastiek rondom in vorm wordt gehouden. Laurens: "Maar wat ons product uniek maakt is dat we een afwijkende lengte-breedteverhouding gebruiken voor de vorm van het gaas. Deze verhouding ligt niet echt voor de hand, maar tests hebben uitgewezen dat met deze vorm het doel om op eenvoudige wijze te geleiden (met een elastiek rondom) perfect werkt in de praktijk. Door deze vernieuwde vorm komt het gaas verder naar binnen te staan en gaat het van nature al gelijk de goede kant op naar binnen tijdens het sluiten. Een simpel elastisch koord is dan voldoende om het gaas onder alle omstandigheden correct naar binnen te geleiden."

Simplefold is gemaakt van niet-statisch materiaal en daardoor trekt het bijna geen vuil aan. En dat niet-statische materiaal zorgt ervoor dat het vuil dat op het gaas neerkomt, gemakkelijk te verwijderen is.

Laurens somt de voordelen nog even op: "Ons product is gebruiksvriendelijk, makkelijk en snel te monteren, duurzaam én budgetvriendelijk. De investering is laag, de montage snel en makkelijk en Simplefold biedt minder lichtonderschepping dan zogenaamd zakkengaas."

Introductie
Laurens: "Het is waardevol dat telers ons product nu al weten te vinden en er vertrouwen in hebben. Nog voor de officiële introductie is inmiddels al 17 hectare kas voorzien van Simplefold."

Op het systeem Simplefold is patent aangevraagd.

Ventiguard heeft als doel om als bedrijf te blijven ontwikkelen en de hoogste kwaliteit te bieden om de internationale tuinbouw te ondersteunen in de transitie naar volledig beschermde en beheersbare teelten voor groente, planten en bloemen.

Voor meer informatie:
Ventiguard
Laurens Besemer
tel 0174-352 100
info@ventiguard.com
www.ventiguard.com