Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
update: "Het opruimen gaat ontzettend hard"

Valwind treft kas, meer dan duizend ruiten stuk

Dit weekend trof een valwind een kas in Maarssen. In totaal 21 monteurs zijn de komende dagen druk met de reparatie van zo'n 1.200 kapotte ruiten, zo deelt John Torenstra van HS Tuinbouw Service bij onder meer onderstaande foto.

Gelukkig voor het getroffen bedrijf, kwekerij/plattelandswinkel De Gagel, gaat het herstel snel. "Het opruimen gaat ontzettend hard", lezen we op de Facebookpagina van het bedrijf dat zeer dankbaar is voor hoe snel het herstel gaat.

Natuurgeweld is de oorzaak van de schade, maar het was niet alleen de wind die het glas deed breken. "Gisternacht is er door, waarschijnlijk, een harde windvlaag het dak van het tuinhuisje en de trampoline van de buren op onze kassen terecht gekomen. Dit heeft enorme schade veroorzaakt in onze kassen waar de volkstuinders zitten en een klein stukje van een andere kas waar de trampoline op ligt. Doordat het dak een gat heeft geslagen aan de ene kant van de kas heeft de wind zich aan de andere kant opgestapeld en zo de gevel en het dak er met geweld uitgeblazen."

Afgelopen maand was het bij een Westlandse teler raak. Daar is de kas inmiddels dicht.