Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Stefan Bosmans, Michel nv:

"Nog geen grote volumes lokale aardbeien in aanloop naar vroeg Pasen"

Tholen - Het zonnetje komt meer en meer om de hoek kijken. De overgang van het Spaanse aanbod naar de Nederlandse en Belgische aardbeien lijkt daarmee voor Belgische handelaren ook langzaam maar zeker ingezet. Zo ook voor Michel nv, die sinds deze week volledig is overgeschakeld op het lokale aanbod. "Zodra deze in groten getale op de markt komen, zien we dat onze klanten dat toch prefereren. Het aanbod is vooralsnog relatief beperkt, maar in de komende weken zal er toch flink wat volumes uit de serres moeten komen", vertelt Stefan Bosmans van de Vlaamse groothandel.


Vader en zoon Michel en Stefan Bosmans tijdens de afgelopen Opendeurnacht van Mabru

De handelaar kijkt er dan ook met smart naar uit, want in de wintermaanden is het redelijk rustig gebleven in de handel. "Weinig nieuwe producten en veel regen zorgden ervoor dat het geen makkelijke periode is geweest. Voor nu lijkt de winterperiode echter volledig gepasseerd en beginnen we ons weer een beetje te herpakken. De aanvoer in aardbeien is wat traag op gang gekomen, maar alles lijkt nu toch meer en meer zijn weg naar de markt te vinden."

"Ook aan de verkoopzijde zagen we eenzelfde situatie. Vandaag is het heerlijk, maar van het weekend wisselden zon en regen elkaar heel snel af, wat de verkoop geen goed heeft gedaan", zo vervolgt Stefan. "Het is daarom echt wachten op langere periodes van mooi weer. Zeker richting Pasen kan dat een boost aan de verkoop geven. Op dit moment werken we met prijzen voor doordragers van tussen 3 en 4 euro. Normaal gaan zowel de vraag als prijs in de week voor Pasen de lift in. Dit jaar valt het echter vroeg, waardoor het nog afwachten is wat het gaat worden. Omdat er minder aanvoer is, zullen de prijzen iets hoger gaan liggen, maar de verkoop valt of staat met het weer."

Even wachten op Belgisch zomerfruit
Naast de aardbeien, waar de groothandel uit Brussel gespecialiseerd in is, blijft het nog even wachten op het andere zomerfruit. "Druiven uit Peru en Zuid-Afrika lopen nog altijd goed. Echter lopen die seizoenen nu wel een beetje op zijn einde. Peru is zo goed als gedaan en ook vanuit Zuid-Afrika zien we minder en minder volumes komen, maar de vraag blijft hier altijd goed in. We zijn sterk in zomerfruit, waardoor de komende maanden voor ons de handel hoogtij viert. Alleen is het nog wachten op de typische zomerproducten. Vanaf volgende week zullen de perziken en nectarines uit Spanje beginnen. Dat is een mooi moment, maar voor het Belgische zomerfruit zullen we nog wat langer moeten wachten."

"Frambozen beginnen binnen een week of 2, verwacht ik. Bramen en blauwe bessen laten nog even op zich wachten. Ook kijken we uit naar de eerste kersen die binnen een maand wel zullen arriveren. Het begint nu allemaal op gang te komen. Over een maand zullen we volop bezig zijn en we kunnen niet wachten. Als het zonnetje zich wat langer laat zien, kunnen we goed en wel van start. We hebben er weer zin in", besluit Stefan.

Voor meer informatie:
Stefan Bosmans
Groothandel Michel nv
Werkhuizenkaai 22-23
Magazijn E123/124/129/130
1000 - Brussel, Belgiƫ
+32 (0)2 241 70 44
stefanbosmans@michelnv.be