Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sterke vraag naar Italiaanse aardbeien, maar lage opbrengst

In het tweede deel van het aardbeienseizoen in Zuid-Italië registreren telers een lage opbrengst, maar goede prijzen. "Hier in Basilicata zal voor velen het seizoen over ongeveer 40 dagen afgelopen zijn, vooral wat betreft de traditionele rassen zoals Sabrosa-Candonga", zegt Maria Ferrara van groothandel Fe.Vi Frutta. "Er is een grote vraag vanuit alle Italiaanse groothandelsmarkten, maar we oogsten maar de helft van de volumes van vorig jaar in dezelfde periode."

"De prijzen blijven goed. Voor de Candonga aardbei zijn we bijvoorbeeld nooit onder de 3 euro per kg gedaald. En al hebben we de nodige uitdagingen gekend, al vanaf de aanplant en voor bijna alle rassen is de feedback eigenlijk altijd zeer positief geweest", voegt Ferrara toe.

Maria Ferrara

Er is nooit overaanbod geweest, ondanks een vrij mild klimaat. Momenteel oogst en verkoopt Fe.Vi Frutta Inspire en Sabrosa-Candonga. De teelt vindt plaats in vollegrond en op substraat. Het doel is om de klanten te voorzien van constante leveringen tot het einde van het seizoen.

Sabrosa-Candonga aardbeien op substraat

"We leveren dagelijks aan vijftig groothandelsmarkten, voornamelijk in het midden en het noorden van Italië, zoals Padua, Bologna en Florence. We spreiden de leveringen: terwijl we vorig jaar aan elke klant 256 kartons leverden, overschrijden we nu de 96 kartons niet. We proberen iedereen tevreden te stellen, ondanks dat de transportkosten hoog zijn en de grote hoeveelheden achterblijven. We verwachten ook geen verlenging van het seizoen, want de planten vertonen niet veel bloemen meer. Voor de hele maand mei verwachten we een normale opbrengst, zeker geen excessieve hoeveelheden."

Voor meer informatie:
Fe.Vi.Frutta S.R.L.
Via Bellini,10
75025 Policoro (MT) – Italië
Tel: +39 (0)835 902998
[email protected]
[email protected]
www.fevifrutta.it

Publicatiedatum: