Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
consumptie bijna verdubbeld in België

Komkommerseizoen volop in gang

Nu de lente stilaan in het land is, gaan de producties van tal van voorjaarsproducten de hoogte in. Bij BelOrta ging het komkommerseizoen reeds officieel van start op 26 januari 2024, maar intussen zijn de komkommers volop beschikbaar.

Dat BelOrta komkommers ook buiten de landsgrenzen in de smaak vallen, komt tot uiting in de exportcijfers. Het toegenomen aanbod blijft zijn weg vinden in binnen- en buitenland. Uit cijfers van GFK (i.o.v. VLAM) blijkt dat de consumptie van komkommers bijna verdubbeld is ten opzichte van 15 jaar geleden. Terwijl een consument 15 jaar geleden gemiddeld 780g komkommer per jaar at, is dat intussen gestegen tot gemiddeld 1,45 kg. per jaar.

Verder tonen deze cijfergegevens aan dat de belangrijkste kopers in België voornamelijk gezinnen met kinderen en jonge singles zijn. Deze groepen hebben de veelzijdigheid en het gemak van komkommers omarmd, waardoor ze onmisbaar zijn geworden in de keuken.

Afgelopen jaren namen ook de komkommerspecialiteiten bij BelOrta gevoelig toe. Door de gestegen consumenteninteresse voor snackkomkommers en cocktailkomkommers werd een heel nieuw marktsegment aangeboord. De snackkomkommers worden vaak samen met snacktomaten en snackpaprika's aangeboden in on-the-go-concepten zoals shakers of zakjes maar vinden ook hun weg in apéro en tapas-toepassingen.

Cocktailkomkommers hebben dan weer een groei gekend door de snackification-trend waarbij ze gezien worden als gezond alternatief als tussendoortje. Die laatste worden bij BelOrta aangeboden in het Crunchy-King-segment.

Voor meer informatie:
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
B-2860 Sint-Katelijne-Waver, België
Tel.: +32 (0)15 55 11 11
info@belorta.be
www.belorta.be

Publicatiedatum: