Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ondernemer moet deel energiecompensatie TEK weer inleveren

Bijna zeven op de tien bedrijven die vorig jaar energiecompensatie hebben aangevraagd, moeten een deel van het voorschot terugbetalen. Dat komt vooral doordat de prijzen van gas en stroom sinds eind 2022 zijn gedaald. Vanaf half maart begint het vaststellingsproces van de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). RVO stelt dan de definitieve subsidie vast. Ook Glastuinbouw Nederland meldt dat de daling van de gas- en elektriciteitsprijzen ertoe leidt dat telers (een deel van) het voorschotbedrag moeten terugbetalen.

Begin 2023 daalden de energieprijzen en die daling zette de rest van het jaar door. De definitieve modelprijzen van 2023 vallen daardoor aanzienlijk lager uit dan de energieprijzen waarmee RVO het voorschot berekende. De definitieve modelprijs gas 2023 is € 1,36. De definitieve modelprijs elektriciteit 2023 is € 0,36.
Met de rekentool op de RVO-website is een indicatie van de definitieve subsidie te berekenen.

Ruime terugbetalingsregeling
Vanaf medio maart 2024 stuurt RVO alle aanvragers bericht om een vaststellingsverzoek in te dienen. Hiervoor heeft men de tijd tot uiterlijk 31 mei 2024. Heeft men te veel voorschot ontvangen? Dan betaalt men het verschil terug.

Lukt het niet om in 1 keer terug te betalen? Er is dan een betalingsregeling aan te vragen bij RVO. Dat is mogelijk zodra men de beslissing op het vaststellingsverzoek heeft ontvangen. Er wordt geen rente gerekend over het terug te betalen bedrag en bedragen onder € 500 hoeft men niet terug te betalen. Meer informatie daarover is hier bij het RVO te vinden.

Bron: Glastuinbouw Nederland & RVO

Publicatiedatum: