Het Israëlisch bedrijf Liva uit Ness Ziona heeft een sticker ontwikkeld die groenten en fruit langer houdbaar maakt. De sticker tast het groenten en fruit zelf niet aan, maar maakt de nuttige bacterie bacillus subtilis aan. Daardoor wordt de vermenigvuldiging van schadelijke bacteriën vertraagt.
Ifat Hammer, medeoprichter en CTO van Liva, heeft haar achtergrond in voedseltechnologie en biotechnologie gebruikt om deze sticker te ontwikkelen. De sticker is iets groter dan een postzegel en bestaat uit vier lagen. De sticker wordt rechtstreeks op de verpakking van groenten en fruit aangebracht. De houdbaarheid van producten wordt met maximaal zeven dagen verlengd.
De nuttige bacteriën die de sticker verspreidt komen van nature voor in de omgeving. Volgens Ifat is de sticker een voedingsstation voor bacillus subtilis en bevordert het de groei van deze bacterie. Daardoor kan deze bacterie andere schadelijke bacteriën overtreffen. De sticker doodt schadelijke bacteriën niet, maar vertraagt alleen hun groei. Daardoor zijn groenten en fruit die een sticker hebben langer houdbaar dan producten die geen sticker hebben.
Bron: nocamels.com