Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
veertien nieuwe Seed Money Projecten

Nederland en Vietnam werken in Seed Money Project samen aan veredeling zouttolerante gewassen

Voor 2024 zijn er veertien Seed Money Projecten (SMP) gehonoreerd in de gezamenlijke oproep van de Topsectoren Agri & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. Bij de toekenning van de projecten is gekeken of het project bijdraagt aan de Sustainable Development Goals en hoe het project past in de kennis- en innovatieagenda van de beide topsectoren.

Via de SMP CROPS4DELTA worden de mogelijkheden verkend voor internationale R&D-projecten tussen Nederland en Vietnam over de veredeling en waardeketen-ontwikkeling van zouttolerante gewassen voor de Mekong Delta. In Taiwan gaan bedrijven samenwerken in het SMP TANDEM-project om mogelijkheden te onderzoeken voor toekomstige R&D-projecten rondom autonome teelt en kassen voor koolstofarme voedselproductie. In Nederland starten twee onderzoeken: een onderzoek naar de inzet van Spectral Imaging (SI) voor onderzoek naar snelle, niet-invasieve kwantificering van microbiële stoffen die verband houden met voedselbederf en het meten van de niveaus en het identificeren/isoleren van bederforganismen die de houdbaarheid van plantaardige vleesalternatieven beperken.

De Seed Money Projecten zijn bedoeld voor het initiëren en opzetten van internationale partnerships waarmee uiteindelijk ook Nederlandse kennisinstellingen en bedrijven zich in het buitenland kunnen positioneren. Net als voorgaande jaren worden de projectresultaten in december van dit jaar gepresenteerd.

Bron: Topsector T&U

Publicatiedatum: