Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Presymptomatisch virussen en bacteriën detecteren binnen enkele uren zonder een lab nodig te hebben

Bas Rutjens en Rogier van der Voort van Spark Radar zijn de afgelopen twee jaar druk geweest met het in de markt zetten van testkits voor tuinbouwvirussen. Met het groeien van de klantenkring krijgen ze tegenwoordig hulp van Menno Boot. Deze 'man in het veld' zal namens Spark Radar op HortiContact aanwezig zijn. Hij is er op 6 en 7 maart.

Met de innovatie van Spark Radar kan een teler zelf kas en gewas testen op de aanwezigheid van pathogenen, bijvoorbeeld het Tomato brown rugose fruit virus (ToBRFV). Belangrijk in een tijd met veel virusdreiging. Nieuw is dat telers nu zelfs al binnen een uur een betrouwbaar resultaat hebben. Ook het testen van slechts een paar planten is nu mogelijk met een 'light test' die is ontwikkeld door Spark Radar.

Naast ToBRFV biedt Spark Radar inmiddels ook testkits aan voor het komkommerbontvirus (CGMMV). Het gaat dan om eenzelfde test als de reguliere ToBRFV-test. De modulaire test van Spark Radar zal op termijn ook ingezet kunnen worden voor nog meer virussen, maar ook voor bacteriƫn. "Onze test zou hiervoor op dezelfde manier werken", aldus Bas eind vorig jaar in een interview op dit kanaal. "Actieve bacteriƫn maken continue RNA aan. Net als bij virussen halen we een specifiek RNA uit het verzamelde materiaal om te testen."

Menno spreken op HortiContact in Gorinchem? Stuur hem een app-bericht op +31637225667 en hij neemt contact op.

Voor meer informatie:
Menno Boot
Spark Radar
Padualaan 8
3584 CH Utrecht
Menno: +31637225667
info@sparkradar.bio
www.sparkradar.bio

Publicatiedatum: