Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oude ketel na 50 jaar verwijderd

James Broekhuizen, kwekerijmanager bij Anchor Nurseries en voorzitter van de Vereniging van komkommer- en paprikatelers in het Verenigd Koninkrijk, deelt foto's van de verwijdering van een 50 jaar oude ketel uit een ketelhuis.

"De ketel werd 50 jaar geleden voor mijn opa gebouwd, en heeft nu zijn functie vervuld," vertelt hij. Het bedrijf installeerde de ketel in 1974 om de beste kwaliteit gas te produceren tegen de laagste kosten.

Anchor Nurseries werd in 1958 opgericht toen Edward Baarda de kwekerij aan Thearne Lane in Woodmansey in East Yorkshire kocht. In februari 1959 ontving het bedrijf een certificaat van oprichting. Anchor Nurseries teelde in de beginjaren voornamelijk sla, tomaten en komkommers. Edward Baarda overleed twee jaar na de oprichting van het bedrijf. Daarom werd de leiding aan zijn schoonzoon, Arie Broekhuizen, overgedragen.

In 1982 besloot Anchor Nurseries te focussen op komkommerteelt. Om kwalitatief betere komkommers te telen werd er nieuw glas aangebracht en de verwarmings- en irrigatiesystemen verbeterd.

In de jaren vlak voor het nieuwe millennium werden er ook WKK-installaties geïnstalleerd. Sinds 2012 werkt het bedrijf met een biomassaketel, met als doel de hoeveelheid verbrand gas op de locatie te verminderen. James vertelt dat, vanwege de stijgende gasprijzen, het bedrijf een nieuwe 1,5MWH Linka Stroketel heeft geïnstalleerd. Daardoor kon Anchor Nurseries het gasverbruik verminderen.

James: "J. Kool Engineers heeft goed werk afgeleverd door de ketel via een zeer krappe opening te manoeuvreren zonder schade."

Publicatiedatum: