Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Quantified Sensor Technology wint pitchwedstrijd van GreenTech Americas

Quantified Sensor Technology heeft een pitchwedstrijd gewonnen die georganiseerd werd door GreenTech Americas. Andere organisatoren van de wedstrijd waren de Nederlandse ambassade in Mexico, het Nederlandse Business Support Office Querétaro, UTEQ en AVAG. De inzendingen werden beoordeeld op de mate van innovatie, mate van duurzaamheid, presentatie en geschiktheid voor de Mexicaanse en Latijns-Amerikaanse markt. De Nederlandse scale-up, die zich vorig voorjaar voor het eerst echt op de markt liet zien, viel op tussen de acht inzendingen en krijgt de kans om hun oplossingen voor de Latijns-Amerikaanse tuinbouwmarkt te presenteren op GreenTech Americas.

Die beurs vindt plaats op 12-14 Maart 2024. Quantified Sensor Technology heeft een vliegticket naar Mexico en een stand op de beurs gewonnen. Ook kunnen zij hun innovatie of businessidee pitchen op een tijdslot op de GreenTech Stage tijdens één van de drie dagen van de show.


FireFly bij Agro Care

Scale-up uitdaging
De scale-up wedstrijd werd voor de vierde keer georganiseerd door GreenTech Americas. Het geeft jonge bedrijven uit Nederland direct toegang tot de Latijns-Amerikaanse tuinbouwmarkt en merkbekendheid.

"Precisietuinbouwsensoren, meer telen met minder"
Quantified Sensor Technology ontwerpt en produceert draadloze sensoren voor de (glas)tuinbouwmarkt. “We zijn al een aantal jaren actief in de hightech glastuinbouw in Europa, Afrika en Australië. In gebieden als de Méditerranée, Afrika en Latijns America zorgt klimaatverandering voor grote uitdagingen t.a.v. waterbeschikbaarheid. Onze sensoren zijn draadloos, zeer betaalbaar, eenvoudig te bedienen en bieden telers hulpmiddelen om hun waterverbruik te verminderen. Daarom zien we kansen om ook deze markten te gaan bedienen.”

Jury
De jury bestond uit Wendele van der Wiele (Nederlandse Ambassade in Mexico), Frank Hoogendoorn (Nederlandse Ambassade in Mexico), Steven Büter (NBSO), Annie van de Riet (AVAG), Bernardo Carranza (UTEQ) en Mariska Dreschler (GreenTech). Ze kozen voor Quantified Sensor Technology omdat die bruikbaar is voor verschillende technologische niveaus, een optie voor bestaande platforms biedt en betaalbaar is. De sensor kan op de Mexicaanse markt gebruikt worden.

Voor meer informatie:
Quantified
Langegracht 70
2312 NV Leiden
Tel: +31 6 45 42 21 78
info@quantified.eu
https://www.quantified.eu

Publicatiedatum: