Objectief de hardheid van het vruchtvlees van blauwe bessen, kersen, aardbeien en tomaten kunnen meten is essentieel om het juiste oogstmoment te bepalen. "Omdat het producten zijn die tegen een behoorlijk hoge prijs per kilo worden verkocht doorheen de toeleveringsketen, moeten ze het schap in de juiste mate van rijpheid bereiken om de consument tevreden te stellen. Voor vele groenten en fruit is de hardheid van het vruchtvlees een belangrijke kwaliteitsindex, aangezien de meeste consumenten de knapperigheid ervan waarderen", zegt Enrico Turoni van het Italiaanse TR Turoni.

TR Turoni biedt een reeks digitale durometers aan waarmee op een eenvoudige en snelle manier de hardheid van het vruchtvlees van kersen en blauwe bessen kan worden gemeten. Het instrument simuleert de druk van een vinger op het vruchtvlees, zonder het te breken of te doorboren, en levert de relatieve waarde.

"Met het instrument kan de hardheid van het vruchtvlees van sommige fruitsoorten nauwkeurig, snel en op niet-invasieve manier worden geëvalueerd. Het controleren van de hardheid als rijpingsindex en informatiebron over de houdbaarheid van een product kan zowel telers, handelaars als retailers van groot nut zijn", vertelt Enrico Turoni.

In tegenstelling tot de penetrometer schaadt de durometer het fruit niet.

TR Turoni is standhouder op de Fruit Logistica: hal 4.2, stand C35.

Voor meer informatie
T.R. Turoni srl
Via Copernico 26
47122 Forlì - Italië
Tel: +39 (0)543 724848
info@trturoni.com
www.trturoni.com