Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse instanties nuanceren boute uitspraken minister over Spaanse bio-tomaten

In reactie op de controversiële uitspraken van de voormalige Franse minister van Milieu, Ségolène Royal, hebben de Franse instanties die verantwoordelijk zijn voor de certificering van biologische producten bevestigd dat Spaanse biologische tomaten voldoen aan de regelgeving. Agence Bio, de Franse overheidsinstantie voor de promotie van biologische producten, verduidelijkte dat "een tuinbouwproduct of verwerkt product het biologische keurmerk heeft als het strikt voldoet aan de regels die door Europa voor de sector zijn vastgesteld".

"Of het nu uit Frankrijk, Spanje of andere Europese landen komt, een product met een biologisch label is biologisch, zonder synthetische chemicaliën, genetisch gemodificeerde organismen, kleurstoffen, synthetische aroma's of smaakversterkers."

Agence Bio, verantwoordelijk voor het informeren over de Europese regelgeving in de sector, benadrukte dat biologische producten die in Frankrijk worden verkocht onderworpen zijn aan strikte controles uitgevoerd door onafhankelijke certificeerders uit verschillende EU-landen, die op hun beurt worden gecontroleerd door de Europese Commissie.

"Spaanse groenten en fruit respecteren de Franse normen niet"
De Franse minister beschuldigde onlangs de Spaanse tuinbouw van "een schandalige concurrentie" en stelde voor dat in het bio-schap in supermarkten de Franse biologische producten niet worden gemengd met die van andere oorsprong. "Heb je de Spaanse biologische tomaten al geproefd? Ze zijn niet te eten. De supermarkten hebben de verantwoordelijkheid om producten niet te mengen", zei ze. "Spaanse bio-producten zijn valse biologische producten. Spaanse groenten en fruit respecteren de Franse normen niet", sloot de voormalige minister van Milieu onder president François Hollande af.

Echter, Agence Bio stelt dat er strikte en systematische controles uitgevoerd worden in elk stadium van de toeleveringsketen, met inspecties ter plaatse en analyse van monsters.

Bronnen: bfmtv.com / efeagro.com

Publicatiedatum: