De Spaanse professionele vereniging voor biologische teelt Ecovalia zal de voormalige Franse minister Ségolène Royal aanklagen bij het Spaanse Openbaar Ministerie en de Europese Commissie vanwege haar uitspraken waarmee ze Spaanse biologische producten beschuldigde van "nep" en "frauduleus".

"Dat alle biologische producten samen in het hetzelfde schap in de supermarkten liggen, is een fraude. De reden is dat de Spaanse producten geen echte biologische producten zijn", verklaarde Royal.

"We kunnen niet toestaan dat ongegronde uitspraken een sector ruïneren", verklaart de voorzitter van Ecovalia, Álvaro Barrera. Hij roept ook de overheid op om dit soort uitspraken te veroordelen die "zeer schadelijk zijn voor de biologische teelt".

Zelfde normen voor alle EU-lidstaten
"Alle Europese telers zijn aan dezelfde regelgeving onderhevig", aldus Barrera. Biologische teelt is het enige publieke systeem met gemeenschappelijke normen voor alle EU-lidstaten, die ook één enkel keurmerk delen. Dit keurmerk wordt gegarandeerd door officiële controles uitgevoerd door alle lidstaten.

Voor meer informatie:
Ecovalia
Edificio Insur
Avda. Diego Martínez Barrio 10
41013 Sevilla (Spanje)
Mob: +34 690 926 588
info@ecovalia.org
www.ecovalia.org