Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Alweco introduceert nieuw insectengaassysteem voor kaderloze ramen

Tholen - Alweco levert en installeert harmonica- en vouwgaassystemen wereldwijd. Dat doet het bedrijf al jarenlang voor zowel glazen als foliekassen.

Door de toegenomen vraag naar hun gaassystemen hebben ze het assortiment uitgebreid met een optie voor kaderloze ramen. Ramon Bol van Alweco: “We hebben een slank, eenvoudig te monteren en innovatief raamprofiel ontworpen. Deze wordt om het luchtraam heen geklemd. Hieraan kunnen we ons gaassysteem monteren.” Om de montage te vereenvoudigen werken ze met complete prefab geleidingsets.

Naast deze optie heeft Alweco ook een aantal verbeteringen doorgevoerd met betrekking tot geleiding en bevestiging van de bestaande vouwsystemen. Ramon: “Immers, productietuinbouw gaat gepaard met veelal grote volumes, dus willen we graag een systeem dat uniform is, zich snel laat installeren en prijstechnisch aantrekkelijk is.”

Dankzij Red Harvest weten ze dat dit systeem goed werkt. Op hun locatie mochten ze het kaderloze systeem testen in de praktijk. Ramon: “Dat is toch top. Bij deze nogmaals bedankt voor het faciliteren, Red Harvest.”

Alweco biedt verschillende maaswijdtes aan. Er zijn passende gaastypes beschikbaar, met een UV-bestendigheid oplopend tot 1350 KLy.

Volgens Ramon zijn gaassystemen makkelijk en snel te installeren, goed schoon te houden en hoeft het luchtwerk niet opnieuw afgesteld te worden. "Verder is er een zeer lage belasting op het luchtmechaniek en een hoge luchtuitwisseling bij geknepen luchtraam. Verder zijn gaassystemen makkelijk te vervangen met behoud van bevestigingen en geleidingen en zijn de systemen toepasbaar op ieder kasdek."Inmiddels is het eerste project met deze nieuwe techniek afgerond. Afgelopen december leverde het bedrijf een nieuw gaassysteem op in de kas van Brazander in Bleiswijk.

Voor meer informatie:
Alweco
Honderdland 103
2676 LT Maasdijk
Tel: 0174 248632
info@alweco.nl
www.alweco.nl