Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Speciaal stukje maatwerk in waterruimte

Een Westlandse tomatenteler heeft sinds eind vorig jaar een speciaal stukje maatwerk draaien in zijn waterruimte. Het gaat om twee dagvoorraadtanks die behandeld worden met één nanobubbelsysteem van Moleaer. René Mondt van Royal Brinkman, dat de installatie verzorgde, deelt:

"Het is niet de eerste keer dat we dit doen, maar in deze situatie doen we het d.m.v. een autonome kleppenomschakeling die we hiervoor ontwikkeld hebben. Deze is ook universeel in andere situaties toepasbaar. Er wordt automatisch geswitcht tussen de tanks en de behandelingstijd per tank is instelbaar."

Samen met de klant is goed nagedacht hoe het ontwerp moest zijn. "Het resultaat is dat de omschakeltijd eenvoudig instelbaar is. De omschakeling heeft alleen vrijgave, wanneer óók het Moleaersysteem aan staat." Tankniveaus worden bewaakt. "Bij een vol-melding van één van de tanks, gaat het hele systeem uit." Bewaking is autonoom mogelijk, maar ook via extern signaal vanaf bijvoorbeeld een Priva of Hoogendoorncomputer.

Voor meer informatie:
Royal Brinkman
[email protected]
www.royalbrinkman.nl

Publicatiedatum: