Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Komkommerclip van biologisch afbreekbaar materiaal

Multigrow Grashoek, Mertens en Bato hebben samen een komkommerclip ontwikkeld voor de hogedraadteelt. De behoefte ontstond bij Multigrow Grashoek, waar directeur Thom van Mullekom op zoek was naar een gebruiksvriendelijkere clip voor hun komkommerteelt. Mertens bracht van Mullekom in contact met Bato. Door kennis te combineren hebben de partijen een smalle, lichte clip ontwikkeld die in de toekomst gemaakt kan worden van biologisch afbreekbaar materiaal.



Komkommerspecialist Roel Hanssen van Mertens adviseert Multigrow Grashoek al jarenlang bij de teelt van komkommers. “Ik loop hier regelmatig door de kas en ben als adviseur betrokken geraakt bij het ontwikkelproces van deze clip”, vertelt Hanssen. “Van Mullekom was op zoek naar een duurzamere clip die gecombineerd kan worden met biologisch touw en ook goed werkt bij de kleinere planten. We zijn samen in gesprek gegaan met Bato, de partij waar Multigrow op dat moment de clips van gebruikte”, legt Hanssen uit.

Samenwerking resulteert
Bato is een kunststofverwerkend bedrijf dat zich voornamelijk richt op de professionele tuinbouwsector en beschikt over een eigen R&D afdeling in Zevenbergen. Hans Luijkx van Bato legt uit: “We hebben schetsen gemaakt en samen met Multigrow en Mertens diverse proeven en praktijktesten uitgevoerd. Het resultaat is een clip met een uniek design, die 63% minder gewicht heeft dan de huidige komkommerclips. Door het compacte formaat en lagere gewicht, kunnen er meer clips op een pallet wat voordelen heeft in de logistiek. In de toekomst kan deze clip ook worden gemaakt in biologisch afbreekbaar materiaal.”

Samen blijven ontwikkelen
Thom Van Mullekom is tevreden over de nieuwe clip: “Het model werkt heel goed, ook bij de kleinere planten. Daarnaast heeft de clip de bekende Bato sluiting, die ons personeel heel prettig vindt.” Mertens hoopt Van Mullekom en andere telers in de toekomst vaker van dienst te kunnen zijn door samenwerking te stimuleren en zo nieuwe, betere producten te ontwikkelen.

Voor meer informatie:
Mertens B.V.
Handelstraat 6
5961 PV Horst
Tel:+31773999111
[email protected]
www.mertens-groep.nl

Publicatiedatum: