Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nacht van de Radijzen

De Nacht van de Radijzen (Noche de Rábanos) is een jaarlijks evenement op 23 december in Oaxaca, Mexico, waar deelnemers immense radijzen snijden om allerlei taferelen te creëren voor een wedstrijd. Oorspronkelijk geïntroduceerd in Mexico door de Spanjaarden, werden radijzen aanvankelijk door boeren gebruikt op de kerstmarkt in Oaxaca om klanten aan te trekken. De traditie evolueerde in 1897 tot een formele wedstrijd, geïnitieerd door burgemeester Francisco Vasconcelos.

De snijwerken beelden vaak traditionele Oaxacaanse scènes, religieuze thema's en culturele vieringen uit. De radijzen die worden gebruikt zijn speciaal door de overheid gekweekt, ze bereiken tot 50 cm in lengte en 3 kg in gewicht, en zijn niet geschikt voor consumptie. Deelnemers, die messen en tandenstokers gebruiken, hebben slechts een paar uur om hun sculpturen te creëren vanwege het snel verwelken van de radijzen.

Het evenement omvat ook wedstrijden voor creaties van maïskolven en gedroogde bloemen. Met meer dan 100 deelnemers en duizenden bezoekers is de Nacht van de Radijzen uitgegroeid tot een belangrijk cultureel evenement, ondanks de beperkte tentoonstellingstijd, wat vaak resulteert in lange wachttijden voor de kijkers.

Bron tekst: Wikipedia

Publicatiedatum: