Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waarom onderhoud aan warmteopslagtank nodig is

Bij elke kwekerij staat wel een horizontale of een verticale warmteopslagtank die geïsoleerd is. André Stougje wil telers laten nadenken of die wel in goede staat zijn.

Is er nergens een lekkage of roestvorming (corrosie) door inregenen? Dat kan omdat de platen los liggen op het dak of omdat langs de flensen of de poten van het borders het regenwater zo naar binnen kan lopen, weet hij. Met andere woorden: kijk eens goed naar het dak van de verticale warmteopslagtank hoe deze eruitziet en bij horizontale warmteopslagtank eens goed naar de beplating.


"Eén van de twee staat er geïsoleerd en wel"

Onderkant van de verticale warmteopslagtank
Wanneer de isolatieplaten op het beton staan en de isolatie nog tot aan de onderkant van de warmteopslagtank zit, is de vraag: waar kan het condens- en misschien inregenwater heen? "Dat is altijd onderaan de warmteopslagtank. Dat betekent dat daar water blijft staan."

Waar water en staal samen zijn en heel weinig of geen lucht is en de ruimte ook nog eens afgesloten is door de isolatie, ontstaat er corrosie. "Na verloop van tijd ontstaat een gat: dus lekkage. Dit is ook het geval als de isolatieplaten over de betonnen rand heen gaan, maar de isolatie nog wel tot aan de onderkant zit."

Isolatiedakplaten mogen niet niet los liggen
De isolatiedakplaten mogen niet los liggen op de isolatiestrip, benadrukt André ook. "Dat is een hele belangrijke die hier zeker niet vergeten mag worden, vooral met de vele wind die er tegenwoordig is. Dit kan gebeuren door roestvorming aan de ingedraaide schroeven, waardoor het gat om de schroef zo groot wordt dat hij daardoor niet meer vastzit. Dan kunnen de isolatieplaten goed op elkaar vastliggen, maar als de wind er onder komt, gaan de isolatieplaten alsnog los en ontstaat er behoorlijke schade aan de warmteopslagtank. Of aan de kas of iets in de omgeving."

André schreef bovenstaand verhaal op eigen titel. "Omdat ik vind dat ik het toch mee moet geven." SJR Greenhouse Tanks werkt altijd voor installateurs. "Mocht u na het lezen en het zien van de foto’s vragen hebben, bel dan gerust uw installateur. Die kan u vast verder helpen."

Voor meer informatie:
SJR Greenhouse Tanks
Nijverheidsstraat 8
3144 CL Maassluis
Tel: +31 (0)10-304 204 0
[email protected]
https://sjrgt.nl

Publicatiedatum: