Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Paprikateler gaat met gerenoveerde scherminstallatie nieuw teeltseizoen tegemoet

Tholen - De temperaturen liggen rond het vriespunt en de radio in de kas staat aan. Af en toe komen er al kerstnummers voorbij. Het teeltseizoen mag dan voorbij zijn, werk is er nog genoeg in de kassen bij Vink Sion. Bij de paprikateler in het Friese Bitgum wordt van een extra lange teeltwisseling gebruikgemaakt om het nodige onderhoud uit de voeren.

Op de eerste donderdag van december rijdt regelmatig een kleine shovel met zand de kas binnen om de buisrails in een stukje kas weer te egaliseren. Elders in het elf hectare tellende complex staan monteurs op buisrailkarren om de scherminstallatie te renoveren. Daarvoor is alle ruimte nadat begin november de teelt is afgerond en de kas leeggemaakt.

“Die jongens zeiden nog dat de buisrails zo netjes liggen”, meldt teler Jaap als hij op zijn step even de kas in komt rijden voor een praatje met Aad Wissenburg van HS Tuinbouw Service. Het bedrijf uit Naaldwijk is sinds week 47 met een team monteurs druk bezig om in ruim 7,4 hectare kas het boven- en onderscherm te renoveren.

Aad Wissenburg en Jaap Vink bespreken de stand van zaken

Wisselwerking
Bij de renovatie komt heel wat materiaal kijken. Op donderdagochtend zijn de mannen van de specialist in kasonderhoud bezig de schermen in te trekken en te confectioneren. Uit de achterbak bij Aad komen enkele dozen met extra doekveertjes.

Aad, die als calculator het project doorrekende en ook verkocht, vindt het fijn om bij projecten nauw contact met de teler zelf te hebben. “De wisselwerking met de klant vinden wij bij HS Tuinbouw Service heel belangrijk. De teler weet hoe het scherm de afgelopen jaren heeft gefunctioneerd, hoe oud het systeem is en waar de zwakke plekken zitten.”


Installatie van het doek langs de gevels

Specialisten
Naast Aad is ook uitvoerder en collega Leo van der Pot regelmatig in Friesland. De mannen die donderdagochtend in de kas bezig zijn, zitten voor het project ‘in de kost’. Dat scheelt hen reistijd voor- en na lange dagen werken.

Het uitvoeren van onderhoud en renovatie aan onder andere de nylondraden voor scherminstallaties doet HS nu al een aantal jaar. De specialist in kasonderhoud werkt het hele jaar met een bezetting tussen de 40 en 100 monteurs.


In de andere kas is het bovenscherm al verwijderd. Het intrekken van een nieuw scherm moet hier nog gebeuren.

Nieuwe planten
Een volgende keer zijn bijvoorbeeld roestende goten aan de beurt, of eventuele ruitschade. Waar Aad aandachtspunten tegenkomt, maakt hij tijdens zijn ronde direct foto’s, zoals in de dienstverlening van HS Tuinbouw Service gebruikelijk is.

Op 20 december wil teler Jaap gaan planten. Dan zetten zijn mensen in drie dagen de kas vol paprikaplanten. Hiervoor wordt ook de tweede kas van drie op donderdag voorzichtig aan vol gezet met steenwolmatten en nieuwe druppelaars.


Het gloednieuwe bovenscherm

Voor meer informatie:
HS Tuinbouw Service B.V.
Slotenmakerstraat 15
2672GC Naaldwijk
0174-501368
[email protected]
[email protected]
www.hstuinbouwservice.nl

Vink Sion
De Bodde 5
9044 LA Bitgum
[email protected]
www.vinksion.nl