Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gaaskooi biedt oplossing voor eenvoudige insecteninspectie van nieuw plantmateriaal

Het is belangrijk gewasbeschermingsmiddelen te minderen en zo veel mogelijk plagen biologisch te bestrijden. Insectengaas in de luchtramen is een effectieve manier om die schadelijke insecten buiten de kas te houden, maar wat als een insect meelift met nieuw plantmateriaal?

Holland Gaas biedt, naast insectengaas voor de luchtramen, ook een oplossing om binnenkomend plantmateriaal te testen op eventuele aanwezige insecten. De gaaskooi is een snelle én effectieve manier om plagen vroegtijdig te detecteren en het overige gewas te beschermen.

"Onze gaaskooien zijn gemaakt van fijnmazig gaas dat insecten tegenhoudt, maar wel voldoende lucht en licht doorlaat", zegt Klaas-Jan de Ruiter van Holland Gaas. "Bij binnenkomst kan d.m.v. een steekproef het nieuwe plantmateriaal samen met een vangplaat in de gaaskooi worden geplaatst. Op deze manier is het snel te zien of er insecten op het jonge plantmateriaal zitten. Hierdoor is het mogelijk voor een teler om snel te reageren en de infectiedruk en het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te minimaliseren."

De gaaskooi is een eenvoudig te gebruiken hulpmiddel dat samen met insectengaas in de luchtramen een belangrijke bijdrage kan leveren aan een gezonde en duurzame kas. Niet alleen worden gaaskooien gebruikt voor het inspecteren van nieuw plantmateriaal, ook zijn ze geschikt voor andere testen en monitoring. Verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen.

Voor meer informatie:
Klaas-Jan de Ruiter, Sales Manager
Holland Gaas
Tel.: +31 (0)6 22457623
[email protected]
https://www.hollandgaas.nl/

Publicatiedatum: