Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe kennis over inzet CO2 in de teelt

Onlangs kwamen paprika- en chrysantentelers bijeen om te discussiëren over slim gebruik van CO2 in de teelt. Er is winst te halen uit het slimmer inzetten van de steeds beperkter wordende CO2-beschikbaarheid, volgens WUR-onderzoeker Pieter de Visser. Hij leidde het Kas als Energiebron project 'CO2-gebruik moet efficiënter: sectorbrede kennisopbouw en bewustwording'.

Qua projectresultaat bleek de meest opvallende efficiëntie te worden gehaald door verlaging van de CO2-dosering bij raamstanden boven 20%. Dat kan door buitenlucht te gebruiken als er echt geen CO2 geleverd wordt, en door het sturen van de dosering via rekenprogramma’s die de inzet van CO2 slim over dag en teeltperiode verdelen. Binnen Kas als Energiebron wordt er ook gewerkt aan de doorontwikkeling van OCAP Optimaal. Daarmee vermijdt de teler dat hij meer betaalt voor de CO2 dan hij aan kilo’s oogst verdient.

Lees hier het hele verhaal bij Kennis in je Kas.

Publicatiedatum: