Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardbeientelers aan de slag met dubbele verstelbare goot

In de Zuid-Italiaanse regio’s Basilicata, Calabrië en Apulië zijn weer enkele nieuwe structuren voor aardbeienteelt op substraat, verstelbaar tot drie hoogtes, opgeleverd. Combimetal Carrera, een bedrijf gespecialiseerd in het ontwerp en fabricage van stalen kasconstructies, maakt het werk van oogstmedewerkers comfortabeler.

Dubbelrijig systeem voor de aardbeienteelt in de Zuid-Italiaanse streek Metaponto

"We hebben in de afgelopen twee maanden 9 nieuwe installaties opgeleverd in de provincies Matera, Cosenza en Lecce, goed voor ruim 10 hectare", zegt Antonio Carrera, manager van Combimetal Carrera, begin november. "De montage begon in juli en een paar dagen geleden hebben we de laatste constructie volledig afgewerkt. Ook de aardbeientelers zijn ondertussen bijna klaar met de aanplant."

De meeste installaties hebben een dubbele verstelbare goot. Combimetal Carrera krijgt meer bestellingen binnen en dat heeft ook te maken met de daling van de grondstofprijzen. "Maar aardbeientelers worden zich hoe dan ook steeds meer bewust van de voordelen van substraatteelt. Onze klanten meldden ons de afgelopen dagen dat ze bijna geen enkele plant verloren hebben, terwijl er met de traditionele teeltmethode altijd verliezen vallen op te tekenen."

De installaties van Combimetal bestaan uit 2 of 3 rijen verstelbare goten, ondersteund door 2,5 mm stalen palen en 5 mm thermisch verzinkte beugels. De palen steunen op stevige fundamenten om te voorkomen ze door het gewicht van de goten, het substraat en de planten in de grond zakken. Het is een teelsysteem dat zorgt voor besparing op arbeid, uniforme planten en fruit en een schonere teeltlocatie.

"Na twee jaar studie en proeven, hebben we een eerste systeem met 5 rijen verstelbare goten gemonteerd in een kas met vijf meter brede bogen. Daarvoor hebben we de ruimtes tussen de rijen gelijkmatig verkleind, maar zonder dat de teelt zelf er last van vindt door bijvoorbeeld minder lichtinval en ook de oogstmedewerkers kunnen nog even comfortabel aan de slag."

Voor meer informatie:
Combimetal Carrera Srl
Via Lido 3
75025 Policoro (MT) - Italië
Tel: +39 (0)835 973481
[email protected]

combimetalcarrera.it

Publicatiedatum: