Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Limburgse teler uniek met gele courgettes uit de volle grond

Rob en Leontien Beeren in het Limburgse Neer telen gele courgettes. Alain Caron, culinair expert, gaat in een uitzending van Binnenste- Buiten van KRO-NCRV op bezoek bij de telers. "De courgettes bloeien zeer kort. De bloemen bloeien tot een uur of elf totdat de zon scherp begint te schijnen. Bij de vrouwtjesboemen is een vruchtje te zien. Van 's ochtends 6 uur tot 11 uur 's middags kunnen de courgettebloemen bestoven worden."

"De gele courgette is een beetje een nichemarkt. Wij vinden het een mooie kleur. Ze smaken zachter dan groene courgettes." Rob en Leontien hebben bijna 3 hectare aan gele courgettes. "Het is een tere plant die vooral beschermd moet worden tegen hagel. De mensen willen geen bruine plekjes op de courgettes. Volgens mij zijn we de enige teler die in Nederland courgettes in de vollegrond telen."

Wanneer een courgette 300 tot 400 gram weegt is de vrucht goed. Alain: "De courgettes smaken naar amandelen en een beetje naar doperwtjes."

Na de oogst worden de courgettes gesorteerd. Het bedrijf heeft Oekraïense medewerkers die daarbij helpen. De uitzending is hier te bekijken.

Publicatiedatum: