Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Energie besparen in de kas met het AC-folieprogramma:

Met minder energie toch een actief klimaat creëren

Bij VOF van Winden, het bedrijf van Harry van Winden, zijn ze dit jaar begonnen met het gebruiken van de anti-condensfolie (AC-folie) van Oerlemans Plastics Horticulture voor de komkommerteelt.

De anti-condensfolie word in de wintermaanden gebruikt als extra scherm om een goed klimaat te krijgen bij de nieuwe teelt door de warmte in te sluiten, en hierdoor helpt het ook nog eens met het besparen op energie.

“Wij hebben de folie net voor het planten in de kas geplaatst. In combinatie met het energiescherm dat we al hadden staan bracht de AC-folie tijdens de koude nachten toch wel redding. Ik bespaar zelf toch al gauw zo'n 5 kuub gas per week op mijn 28.000 m2 bij een gemiddelde winter,” vertelt Harry.

De folie zorgt als het ware een barrière die de warmte binnenhoudt, en het condens in een laagje vastgehouden, iets dat gewone folie niet doet. Hierdoor druppelt het vocht niet naar beneden in de kas. De folie kan op maat worden geleverd voor elke kas, kaplengte, en maatlengte. De folie kan ook met elke perforatie gemaakt worden, om zo per kas een zo homogeen mogelijk klimaat te creëren.

“Het heeft ons dit jaar echt goed geholpen met het realiseren van een actief klimaat voor de planten, en ik zal het aankomend jaar zeker weer gaan gebruiken,” concludeert Harry.

Voor meer informatie:
Harry van Winden
VOF van Winden
Groentepad 5
4921 AX Made
Tel.: 0162-686227
[email protected]

Henri van Hemert
Oerlemans Plastics Horticulture
Kleibergsestraat 4
4265 GB Genderen
Tel.: 06-52390199
[email protected]