Terwijl tomaten aankopen voorheen een evidentie was, worstelt het Oost-Vlaamse voedingsbedrijf What’s Cooking? vandaag met “stress om voldoende tomaten te kunnen aankopen," zegt topman Piet Sanders. "Aanleiding is de grote droogte in Zuid-Europa vorig jaar en ook dit jaar. De tijden dat je onbezorgd volumes kunt aankopen, zijn voorbij. Voor ons is dat toch een bezorgdheid." Die worden onder meer verwerkt in de vele duizenden lasagnes en andere kant-en-klaarmaaltijden die er worden gemaakt. Lees hier meer.
Gerelateerde artikelen → Zie meer
-
Reacties op bijstellen biologische ambities HAK: “Les in groene luchtkastelen”
-
"Een merk in vers is niet zo handig als je niet van gedoe houdt'
-
Passie uit 't Kassie: nieuw bier met passiefruit
-
Importeur moet ook zelf douaneregels kennen
-
Jongeren kiezen massaal voor ‘On the Go’-maaltijden
-
Peruaanse export diepgevroren aardbeien +38%
-
Maaltijden als legoblokjes: "Met deze componenten kun je honderden combinaties maken"
-
Italiaanse politie onderschept 42.000 kilo tomatenpuree met valse herkomstlabels
-
Roerbak- of wokgroente: wat is het verschil?
-
Brouwerij maakt bier met Westlandse druiven