Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
dankzij 40 cm grote plant

Automatisch teeltsysteem tomaten nu ook geschikt voor hightech kas

Tholen - Certhon introduceert Gronos nu ook voor in een hightech kas. Het concept is dusdanig doorontwikkeld dat het nu ook geschikt is voor een teelt met daglicht. Het arbeidsbesparende voordeel blijft behouden. 

Volledig geautomatiseerd teeltsysteem 
Gronos is een geautomatiseerd cherrytomatenteeltsysteem. Dit is ontworpen als turnkey oplossing waarbij alle componenten op elkaar zijn afgesteld voor maximale efficiëntie. Een computer regelt en past de groeiomstandigheden in de kas aan en men weet precies welke productie men kan verwachten. De gewassen bewegen, op tafels, naar de plaats waar ze moeten zijn in op maat gemaakte NFT-goten die de plant de support geven die nodig is. Een machine oogst de losse cherrytomaten zonder dat iemand de plant hoeft aan te raken.  

Bovenstaande vraagt om een ander type plant. En dat is ontwikkeld. Gronos maakt gebruik van een plant die niet hoger groeit dan 40 cm en in 15 weken geteeld wordt van zaad naar oogstbare plant. Door de vorm van de plant is er aanzienlijk minder arbeid nodig.

De plantjes starten nog steeds in een afgesloten, daglichtloze ruimte, maar verplaatsen zich na een tijdje richting een hightech kas. Na 15 weken start de volgende cyclus met een nieuwe plant. 

GreenTech
Certhon organiseert op 14 en 15 juni kennissessies op de Certhon stand in hal 5, stand 5.250. Om 15.00 uur zullen Jaap Weerheim en Don Kester alle ins en outs delen over Gronos.

Daarnaast is er op beide dagen om 11.00 uur een presentatie door Martin Veenstra en Bob van der Helm waarin men meer te weten kan komen over de potentie van datagedreven telen en is te horen hoe men betere teeltbeslissingen kan nemen door gebruik te maken van kwantitatieve indicatoren. En om 13.00 uur delen Timo Kleijwegt en Damion Schwarzkachel informatie over de Harvest Robot en hoe de samenwerking tussen Certhon en DENSO leidt tot een significante impact op tomatentelers.

Tijdens al deze sessies zal Certhon hun expertise en visie delen en is er ruimschoots gelegenheid voor vragen, antwoorden en discussie.

13 – 16 juni
Op 13-16 juni is men uitgenodigd voor een rondleiding in het Certhon Innovation Centre. Het Certhon Innovation Centre is een 240 m2 grote state-of-the-art onderzoeksfaciliteit. Het is gewijd aan de ontwikkeling van geavanceerde oplossingen voor de kas- en indoorteelt. In de grootschalige testfaciliteit kunnen nieuwe technologie, teeltrecepten en processen worden getest en geoptimaliseerd voordat ze in de commerciële tuinbouw worden geïmplementeerd.

Certhon gelooft dat door het combineren van hun expertise in plantkunde met de nieuwste technologische innovaties, ze echt toekomstbestendige oplossingen kunnen bieden die voldoen aan de behoeften van telers en onderzoekers wereldwijd.

Hier is het mogelijk om aan te melden voor een bezoek. 

Voor meer informatie: 
Certhon 
ABC Westland 555
2685 DG Poeldijk
T: +31 (0)174 22 50 80
[email protected] 
www.certhon.com