Miguel Demaeght, BelOrta:

"De exportmarkt komt nu steeds meer in beeld voor onze aardbeien"

Tholen - Bij BelOrta komt nu langzaamaan ook het vollegrondsaanbod van de aardbeien binnen op de coöperatie. "Vanaf begin mei hebben we al redelijk wat volumes gehad, maar met de vollegrondsteelt verwachten we de komende weken qua volumes op een mooi niveau te zitten", vertelt Miguel Demaeght van BelOrta.

"Dankzij onze keuzes voor rassen en teeltsystemen hebben we in de aanvoer gelukkig een redelijke spreiding kunnen verzorgen, waarmee we een overaanbod proberen te vermijden", vervolgt Miguel. "De natuur kan natuurlijk altijd roet in het eten gooien, maar dit jaar lijken we daar ook weinig problemen mee te ervaren. Een hittegolf kan het zomaar veranderen, maar ik verwacht dat er geen grote schommelingen in volumes zullen zijn dit jaar."

De vraag wordt in deze periode ook meer verlegd naar de exportmarkt. "De laatste weken zijn we in België goed in beeld geweest, omdat veel retailers ingezet hebben op promo's met de aardbeien. Nu zien we dat ook andere landen in beeld komen. Prijstechnisch zitten we dan ook op een correct niveau. Alleen wat is correct, hè? Het is altijd een overleg tussen handel en teler, maar ik denk dat het op dit moment werkbare prijzen zijn voor alle partijen, wat zeker nu heel fijn is."

Kwalitatief is het, naar de mening van Miguel, 'fantastisch'. "Moeder Natuur werkt er natuurlijk ook aan mee, omdat de plukkers nu netjes bij kunnen blijven en de aardbeien mooi, gestaag kunnen groeien. Ik zou ieder jaar wel een jaar als dit willen hebben, wat betreft kwaliteit."

Naast de aardbeien komt het andere zachtfruit ook steeds meer op bij de coöperatie. "We zijn al goed op weg met bramen en rode bessen hebben we ook al een week of 2. Het is wel nog enkel serreteelt, dus de volumes zijn hierin nog redelijk beperkt. Hetzelfde geldt voor frambozen, maar ik verwacht dat we binnen een tiental dagen toch wel hogere volumes binnen zullen krijgen. We kijken uit naar een mooie zomer."

Voor meer informatie:
Miguel Demaeght
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
2860 Sint-Katelijne-Waver, België
+32(0)15 55 11 11
info@belorta.be  
www.belorta.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.