Wit-Russische tomaten duurder dan ananassen en bananen

Tomaten en komkommers zijn de meest gevraagde groenten in Wit-Rusland. Zij worden duur betaald. Overzeese kokosnoten en ananassen blijven echter in de schappen liggen, ondanks hun gunstige prijs.

De laagste prijs is die voor wortelen, kool en aardappelen van de oogst van vorig jaar. Nieuwe groenten zijn veel duurder.

Het Wit-Russische groenteassortiment wordt aangevuld met Indiase zoete maïs, Oezbeekse radijs, Chinese knoflook, Spaanse selderij en zoete aardappelen.

Opgemerkt zij dat geïmporteerd fruit twee keer zo goedkoop kan zijn als Belarussische tomaten. Dus in plaats van één kilo tomaten te kopen, kan men twee kilo Egyptische sinaasappelen, Ecuadoraanse bananen of Servische appels kopen.

Maar niet alle vruchten zijn betaalbaar. Tot de duurste producten op de Wit-Russische markt behoren groene druiven uit India, Colombiaanse avocado's, Margarita-peren uit Turkije, en vele andere. De onbetwiste prijskampioen is de blauwe bes uit Spanje.

Bron: ganc-chas.by


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.