Rick Mengers, ZON fruit & vegetables:

"Vraag en aanbod asperges dit seizoen erg goed in balans"

Tholen – "We juichen niet voor we bij de eindstreep zijn, maar tot op heden zijn vraag en aanbod op de aspergemarkt goed in balans", constateert aspergeverkoper Rick Mengers van ZON.

"De aanvoer is als gevolg van het koele weer niet overdreven groot geweest. Het seizoen van de mini-tunnels is alweer bijna afgelopen, dus er gaat ook alweer een redelijk areaal afvallen. Ik verwacht dan ook niet dat er nog grote pieken in de aanvoer komen."

"De vraag is goed door blijven lopen. Wat meer zon had de consumptie waarschijnlijk nog meer gestimuleerd, maar bij temperaturen boven de 20 graden neemt de consumptie traditiegetrouw ook weer af. De klokprijzen liggen met een niveau rond de 4,60 euro voor de dubbel A-asperges op een heel net niveau."

"Mijn gevoel is dat de retail nog meer aan de asperges trekt dan andere jaren. Ook de export heeft dit jaar, mede dankzij het koele weer in Duitsland, redelijk goed gelopen. Door het warme weer zijn de Franse en Spaanse telers ook eerder klaar, dus naar die landen trekt de export nu ook aan", besluit Rick.

Voor meer informatie:
Rick Mengers
ZON
T: + 31 (0)77 323 95 40
rick.mengers@royalzon.com 
www.royalzon.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.