Meyers Softfruit voert eerste eerste rode bessen van 2023 aan bij BelOrta

BelOrta heeft vanmorgen, 10 mei, het eerste doosje rode bessen van de variëteit Junifer verkocht. Louis en Wim Meyers (Meyers Softfruit) uit Riemst teelden deze bessen en ze werden gekocht door koper Gemex uit Genk.

Begin mei start traditiegetrouw het rode bessenseizoen bij BelOrta met de variëteit Junifer, een variëteit die het best tot haar recht komt geteeld in serres. In juni schakelen ze vervolgens over op Haronia en nieuwkomer Marlena. "Met deze laatste hebben we al een paar jaar ervaring, maar dit jaar kijken we voor de eerste keer uit naar wat grotere volumes. Die nieuwe variëteit heeft mooie lange en goed gevulde trossen en een heel goed suikerniveau. Een lekkere smaak is namelijk ook bij deze rode bes een heel belangrijk selectiecriterium", aldus de coöperatie.

De productiepiek van de rode bes ligt echter in de maanden juli en augustus. Vanaf juli wordt namelijk gestart met de oogst van variëteit Rovada, de hoofdvariëteit bij BelOrta. "Rovada is uitermate geschikt voor lange bewaring. Dankzij innovatieve en hoogtechnologische bewaarmethodes zorgen we er daarenboven voor dat de bessen op een duurzame manier ingekoeld worden. Zo kunnen we tot aan de eindejaarsperiode genieten van deze lokaal geteelde bessen, zonder dat we moeten inboeten op de kwaliteit of smaak van de bessen."

De BelOrta telers voerden in 2022 samen ruim 426 ton rode bessen aan, een record voor de Belgische coöperatie en ruim 12% meer t.o.v. het vorige recordjaar 2020.

Voor meer informatie:
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
2860 Sint-Katelijne-Waver, België
+32(0)15 55 11 11
info@belorta.be       
www.belorta.be        


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.