In gesprek over duurzame landbouw in nieuwe vergaderruimte bij Zachtfruit Schalkwijk

Teeltbedrijf Zachtfruit Schalkwijk heeft een tijdelijke vergaderruimte geopend die het gemakkelijker maakt stakeholders te ontvangen en met hen in dialoog te gaan over duurzaamheid in de landbouw. Dat meldt Bayer Agro Nederland. Wanneer vergunningen geregeld zijn, wordt de ruimte vervangen door een definitief en groter gebouw. 

Zachtfruit Schalkwijk is 1 van de 4 landbouwbedrijven in de Benelux die aangesloten is op Bayer’s ForwardFarming-netwerk. Het gaat om een netwerk van landbouwbedrijven die duurzame en innovatieve landbouwpraktijken en producten demonstreren en testen, en waar dialoog wordt gezocht met de ‘buitenwereld’.

Bessen en bramen
Zachtfruit Schalkwijk kweekt op zo’n 35 hectare rode bessen en bramen. Het bedrijf is eigendom van de familie van Garderen en ligt op het eiland Schalkwijk, vlakbij Utrecht, omgeven door het water van het Amsterdam Rijnkanaal en de rivier de Lek. Het bedrijf bevindt zich midden in een uniek landschap dat dateert uit de 13e en 14e eeuw. Naast de teelt, koelt en verpakt het bedrijf ook fruit van derden.

De familie van Garderen zet zich in om op een milieuvriendelijke manier te werken. Zo wordt ingezet op biologische gewasbescherming, bevordert een bijenstal de bijenpopulatie, zorgt druppelirrigatie voor optimale inzet van water en vormt een windhaag een schuilplaats voor allerlei insecten.

In onderstaande video is te zien hoe dat eruit ziet:

De opening van de tijdelijke vergadereenheid werd onlangs gevierd met de partners van de ForwardFarm, met naast de familie van Garderen en Bayer ook de Centrale Adviesdienst Fruitteelt en handelshuis The Greenery. 

Voor meer informatie:
Bayer Crop Science
Siriusdreef 36
2132 WT  Hoofddorp
T: +31 237 991 000
E: nl.cropscience@bayer.com
www.agro.bayer.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.