Paprikareaal Frankort&Koning tegen stroom in uitgebreid

Tholen -“Het paprikaseizoen is dit jaar iets later van start gegaan dan voorgaande jaren, mede door keuzes van onze telers in het laatste kwartaal van 2022 om iets later dan gebruikelijk te planten,” vertelt paprikaverkoper Harm Aben van Frankort&Koning uit Venlo in vakblad Primeur begin april. “Dit, in combinatie met een normaal voorjaarsweer, zorgt dat de paprika’s zeer geleidelijk de markt in komen en dat de grote producties wat later pas echt op gang gaan komen.”

“In week 12 zijn wij gestart met de eerste groene paprika’s, waarop de eerste rode paprika al snel zijn gevolgd. In de week voor Pasen kwamen daar ook de gele paprika’s bij en deze week (15) maken we ook de start met de oranje, zodat ons kleurenpallet nu helemaal compleet is.'

“De afzet op het moment is goed in balans. Stapsgewijs zijn er elke week meer klanten die graag willen overstappen vanuit het importseizoen naar een Nederlands product, ook al zijn deze prijzen een flink stuk hoger. Het traditionele Spaanse seizoen loopt ten einde en klanten stappen nu graag over naar het kwalitatief hoogwaardige Nederlands product.”

Areaal Frankort&Koning Groep tegen stroom in uitgebreid
“Landelijk is het paprika-areaal wat ingekrompen, maar voor ons als Frankort&Koning Groep is het areaal weer verder uitgebreid voor 2023. Een gezonde stap voorwaarts, waardoor we nog beter op de vraag van de diverse klanten kunnen inspelen,” vertelt Harm. “Vanuit verschillende locaties in het land kunnen we dan ook elke klant zo efficiënt mogelijk bedienen én de kortste weg maken logistiek gezien tussen de teler en de klant.”

“De komende weken zal de paprikamarkt nog mooi in balans blijven,” verwacht de verkoper. “Met een beetje lenteweer erbij vanaf komende week zal de consumptie ook verder toenemen. Winkelprijzen zijn nu nog relatief flink, maar dat zal straks gedurende het seizoen ook wel weer gaan normaliseren.”Vanaf week 18-20 komen ook weer de eerste actiemogelijkheden voor wat grotere volumes en zullen wij ook gericht gedurende het Hollandse seizoen de diverse acties gaan invullen samen met onze partners en telers. Wij zijn er klaar voor in ieder geval en samen met ons team hopen we er wederom een goed jaar van te kunnen maken voor iedereen,” besluit Harm. 

Dit artikel verscheen eerder in editie 4, 37e jaargang van Primeur. Zie hiervoor www.agfprimeur.nl.  

Voor meer informatie::
Frankort & Koning 
Venrayseweg 152
5928 RH Venlo
H.Aben@frankort.nl
www.frankort.nl/  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.