Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ontvochtiging antwoord op stijgende energiekosten in Japan

"De Japanse tuinbouwsector is de afgelopen jaren sterk beïnvloed door stijgende energiekosten en beschikbaarheid. Tegenwoordig is energie-efficiëntie een van de grootste factoren voor het succes van de Japanse glastuinbouw," zegt Ziv Kremer van Netafim Japan.

Om, naast andere voordelen, aanzienlijke energiebesparingen te realiseren, zijn DryGair en Netafim Japan een partnerschap aangegaan om DryGair-ontvochtigers aan de Japanse markt te leveren.

Efficiënte ontvochtiging voor optimale energiebesparing
DryGair is een van de oplossingen voor vochtigheidsbeheersing in de tuinbouw van dit moment. Het systeem is ontwikkeld in het Israëlische Volcani Agriculture Research Center door klimaatonderzoeker Avraham Arbel. Het wordt sindsdien gebruikt in honderden commerciële kassen in Europa, Noord-Amerika en andere landen voor een breed scala aan gewassen, waaronder groenten, bloemen, kruiden, bladgroenten.

Het DryGair ontvochtigingssysteem is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de behoeften van telers; om ziekten te voorkomen, de opbrengst te verbeteren en energie te besparen. Telers die het systeem gebruiken rapporteren zelfs tot 70% energiebesparing, met een gemiddelde van 50%.

"Gebaseerd op het succes van DryGair in andere markten heeft Netafim Japan het systeem gekozen als de meest geschikte ontvochtigingsoplossing voor de Japanse markt. We leveren nu DG-ontvochtigers in het hele land," zegt Ziv.

Succesvolle proef met het tuinbouwbedrijf Takamiya
"Netafim Japan en DryGair hebben onlangs een succesvolle proef van een jaar afgerond in tomatenkassen in Hanyu, in samenwerking met het Takamiya kassenbedrijf," vertelt Ziv. Takamiya is een internationaal bedrijf dat grootschalige kassen bouwt en exploiteert. Het bedrijf voert ook studies en proeven uit om de teelt en efficiëntie van kassen te verbeteren.

De testresultaten van DryGair tonen grotere opbrengsten van hoogwaardig fruit en vertonen aanzienlijke energiebesparingen in vergelijking met de controlekassen.

De Japanse markt omarmt innovatie
Kremer: "De Japanse tuinbouwsector omarmt snel nieuwe technologieën om de productkwaliteit te verbeteren, de opbrengst te verhogen en de teelt efficiënter te maken. Als zodanig is de integratie van DryGair voor vochtregulering en energiebesparing een natuurlijke volgende stap die Japanse telers zal helpen bij het verbeteren van hun activiteiten en winstgevendheid."

Voor meer informatie:
DryGair Energies 
8 Hamanofim St, Herzliya
Tel.: +972 977 309 89
www.drygair.com 
 
Publicatiedatum: