Ghanese tomatenhandelaren wijten tekorten aan problemen in Burkina Faso

De National Tomato Transporters and Sellers Association of Ghana heeft de stijging van de tomatenprijzen in de afgelopen weken toegeschreven aan de huidige problemen bij de invoer uit het door conflicten geteisterde Burkina Faso. Volgens Otumfuor Charity van de Greater Accra Tomato Transporters and Sellers Association is Ghana sterk afhankelijk van invoer om aan de vraag naar tomaten te voldoen, maar door de recente verstoringen van de aanvoerketen vanuit het noordelijke buurland hebben de retailers moeite om aan de vraag te voldoen.

Otumfuor Charity: "Er is inderdaad een tekort aan tomaten, maar dat is niet moedwillig. In Ghana oogsten we van december tot mei geen tomaten. De tomaten die we in die periode consumeren komen uit Burkina Faso. Dit jaar zijn er aanhoudende conflicten in Burkina Faso, waardoor het steeds moeilijker wordt om het land binnen te komen. Elk jaar importeren we tomaten uit Burkina Faso, maar de prijzen stijgen nooit zo sterk. Dit jaar is dat anders."

"Op dit moment gaat een krat tomaten voor meer dan 130.000 CFA
(€ 9,88). De hoge wisselkoers helpt ook niet mee. Je moet ook transport betalen, dus als je geld hebt geleend voor je handel, moet je de schuld aflossen."

Bron: businessghana.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.