Biologisch steenfruitseizoen van start vanuit kas Sicilië

De biologische steenfruitoogst is begonnen op Sicilië, in het gebied tussen Ragusa en Catania. Het fruit in de kassen is zo goed als klaar om geoogst te worden, en de werkzaamheden zijn in week 15 begonnen met nectarines, vertelt Franco D'Angelo van OP Agrologica, dat biologisch fruit teelt en verhandelt.

Franco D'Angelo

"De vruchten zien er regelmatig uit en voldoen aan onze normen. We wachten gewoon een paar dagen tot ze het juiste rijpingsniveau hebben bereikt om onze partners en de consument volledig tevreden te stellen," meldt D'Angelo.

"Daarna gaan we onze perziken oogsten, waarvan de oogst ook in de lijn der verwachtingen ligt. Het is natuurlijk nog te vroeg om een evaluatie te maken vanuit commercieel oogpunt, maar op regionale - en waarschijnlijk ook nationale - schaal zijn de volumes lager door de plotselinge temperatuurdalingen die er waren. Het gebrek aan fruit is nog groter bij de biologische teelt, althans op Sicilië. Vooral abrikozen hebben te kampen gehad met zettingsproblemen als gevolg van het ontoereikende aantal koelingsuren in de winter. We verwachten daarom vrij hoge prijzen."

"Onze belangrijkste afzetmarkten blijven die in het buitenland, want hoewel de Italiaanse consument de afgelopen jaren bewuster is geworden, hebben biologische producten nog steeds moeite om hun plaats te vinden in de schappen van de supermarkten. Kwaliteit, die zich niet altijd vertaalt in een perfect uiterlijk, komt nog steeds op de tweede plaats ten opzichte van de prijs."

Voor meer informatie:
Franco D'Angelo
Agrologica OP S.A.R.L
C/da Coffa - Zona Ind/le, SNC
97012 Chiaramonte Gulfi (RG) - Italië
+39 337499637
bioagrologica.ragusa@gmail.com
www.opagrologica.it 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.