Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Acties Boerenbond rond voorjaarskoersen

Boerenbond en zijn leden zetten de Vlaamse landbouw in de kijker tijdens de vijf aanstaande voorjaarskoersen in het profwielrennen. De actie start op zondag 26 maart met Gent-Wevelgem en eindigt op woensdag 12 april met de Brabantse Pijl. Duizenden Vlamingen zullen de flandriens door het prachtige Vlaamse platteland zien rijden. Boerenbond en zijn leden grijpen die gelegenheid aan om ook de makers van dat landschap in de kijker te zetten: de Vlaamse boeren. De koersende flandriens zorgen voor de koersen, de boerende flandriens voor het landschap en voedsel, zo is de boodschap.

Boerenbondvoorzitter Lode Ceyssens kijkt uit naar het wielervoorjaar: “Koers, dat is genieten van de renners én het prachtige Vlaamse landschap. En ook daar zorgen de boeren voor. De boeren zijn niet alleen producenten van lekker en duurzaam voedsel, zij zijn ook de architecten van het prachtige Vlaamse landschap. Koester dus niet alleen de koers, maar ook de Vlaamse boer.”

Langs het parcours van Gent-Wevelgem (26 maart), Dwars door Vlaanderen (29 maart), de Ronde van Vlaanderen (2 april), de Scheldeprijs (5 april) en de Brabantse Pijl (12 april) wordt er voor een visuele boodschap gezorgd die het belang van Vlaamse landbouw in de verf zet. Want voor lokale voedselproductie van topkwaliteit en hoge duurzaamheidseisen zijn Vlaamse boeren nodig. 

Op zondag 26 maart wordt de actie op gang getrapt met een koerstrui van 20 op 20 meter die langs het parcours van Gent-Wevelgem zal liggen. Deze grote grasmat draagt de boodschap ‘Ons landschap, uw voedsel, onze toekomst’ en ligt aan de Lettingestraat in Dranouter, tegenover vakantiehoeve Prinsenhof. De GPS-coördinaten zijn 50.768970, 2.787502. 

Bron: Boerenbond

Publicatiedatum: